Схождение2, с. 1. Соединение. Мы же, христиане, знаменимся двѣма персты во пресущество, яко весь бѣ въ нижнихъ, а вышнихъ никакоже отступль, и да явленно будетъ схождение, о единомъ же срасленномъ существѣ бесѣдуемъ. (Чел.Лаз.) Суб.Мат. IV, 227. 1668 г. Соборныя бо церкви свойство по небесныхъ силь чиновству, три бо тамо троицы, въ нихъ же девять чиновь числомь, толикое жъ в нихъ сьхождение и сочланение, кромѣ всякаго прекословия и досаждения, но любы в нихъ царствуеть. Евфр.Отразит.пис., 2. 1691 г.
2. Совместная жизнь. Къ сему бо не лежить прѣдъ очима нашима позоръ зълъ и умиленъ: члц҃и мрьтви прѣжде съмрьти съкончавъшеся… имены ти паче неже тѣлесы познаваеми, [далее в греч.: οὐδὲ προτίϑεντα ‘их не кладут’] на съборѣхъ и на сходѣхъ по съпругу и съхождению, к тому помиловаеми недуга дѣля (κατὰ συζυγίαν τε καὶ συναυλίαν). Гр.Наз., 60. XI в.
3. Общение. Да не имѣти пушкарю сь недруги схождения, не спускати рѣчей безъ повелѣния пушкарскаго головы, по заповѣди казни смертныя. Устав ратных д. II, 53. XVII в.
4. Посредничество. Сь же [Исаак] самъ ся обѣща и Ревеку, гл҃ю убо црк҃ве, не далече, нъ близъ приведе, не съхождением рабиемь, нъ отъ Ба҃ даанну и поручену (διὰ πρεσβείας). Гр.Наз., 67. XI в. – Ср. схожение2.